6 ani de bucataras si-o prajitura minunata! :x
Umplutura :
parti egale de amidon si faina pentru infainat
Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece.
Se framanta aluatul, se infaineaza cu o lingura de amidon , se pune in folie si se da la rece, pana se prepara umplutura.
Pentru umplutura se amesteca ingredientele si se omogenizeaza perfect compozitia.
Aluatul se asaza pe o suprafata bine infainata( in parti egale de faina si amidon) si se imparte in 3 bucati pe care le cantarim( sau din ochi, doua egale si una mai mare).
Eu am cantarit doua bucati de cate 275 gr fiecare si o bucata de 285 gr.
Cele doua bucati egale le vom intinde la dimensiunea tavii.
Daca nu va descurcati prea bine cu intinsul foilor faceti acest lucru direct pe hartia pergament dupa care le veti muta mai usor in tava.
Se intinde prima foaie, se asaza in tava tapetata clasic cu ulei si faina, se pune umplutura, apoi cealalta foaie( eu am pus-o prin rasturnare cu tot cu foaia de copt).
Nu va speriati daca cumva se rupe foaia intr-un loc, aranjati-o direct in tava cu mana, e simplu.
Pentru a intinde bine foile avem nevoie de multa faina si amidon, astfel nu veti risca sa se lipeasca.
Din restul de aluat eu m-am jucat si am facut ornamente, o criza de creatie :))))))...aici m-am dus cu gandul la vara, care parca a fost mai ieri....
Daca nu doriti sa faceti acest lucru, renuntati si din aluat faceti biscuiti sau de ce nu, mini tarte sau chiar o tarta cu fructe sau crema de vanilie...sau poate ciocolata? Puteti pastra la rece maxim doua zile aluatul sau la congelator pana in momentul in care decideti ce vreti sa faceti cu el.
Eu am copt prajitura timp de 45 de minute la 180 de grade.
Taiati prajitura rece daca doriti sa arate perfect...
Pudrati prajitura cand s-a racit bine.
E o minunatie!