Prajitura cu branza de vaci si fructe

de elena1988 in Prajituri, 4 Noi 2010 | 9957 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si racoroasa pentru vara:)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 300 grame faina
  • 100 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 2 bucati galbenusuri
  • 50 grame cacao
  • dupa gust sare
  • pentru garnitura
  • 750 grame branza de vaci
  • 100 mililitri ulei
  • 150 grame zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 mililitri lapte
  • 5 bucati oua
  • pentru glazura
  • 800 grame fructe de sezon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si fructe:

Sper sa incercati si reteta asta care este extrem de bunaaaaaaa::))

Pentru blat - amestecam faina, untul,sarea, zaharul, cacaua si galbenusurile. puneti amestecul pentru 1 ora la frigider.

Pentru garnitura - amestecati branza bine cu uleiul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile de ou, faina si lapte, cand amestecul este omogen, adaugati albusurile batute spuma.

Intindeti din aluatul rece o foaie pe care o intindeti intr-o tava cu fundul detasabil care a ft unsa si tapetata cu fainaturnati deasupra crema de branza nivelatio si puneti tava la cuptor, la foc mediu, timp de 50 de minute.

Pastrati cateva fructe pentru ornare, si din restul faceti un piure care al puneti intr-o craticioara la foc mediu cu 2 linguri de zahar si se amesteca si se lasa pe foc pana se mai ingroase sosul, lasati sosul sa se raceasca si turnati peste prajitura, bagati la frigider prajitura pt 3-4 ore, se orneaza cu fructe si frisca dupa gust si imaginatie. pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si fructe" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi şi cremă de vanilie