O prajitura cu branza pe care copiii mei o adora.
Blat:
Se amesteca intr-un castron branza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Adaugam laptele si uleiul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si framantam putin, pana obtinem un aluat nelipicios.
Aluatul obtinut il intindem in tava (25/35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina. La inceput il intindem bine cu mana, apoi il nivelam cu ajutorul unui pahar, presam bine cu fundul acestuia, trecut de cate ori este nevoie prin faina.
Umplutura:
Punem toate ingredientele intr-un castron si le mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o compozitie fina si lichida, pe care o turnam in tava peste aluat.
Dam prajitura cu branza la cuptor, la foc mediu pana prajitura incepe sa se aureasca deasupra.
In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna.
Prajitura cu branza se lasa la racit in tava apoi se portioneaza.