Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

de RuxyRux in Prajituri, 18 Ian 2019 | 22324 vizualizari

 

Va invit cu drag la placinta calda delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg branza dulce
  • 250 gr. branza sarata
  • 150 gr. unt
  • 250 gr. smantana
  • 400 gr. iaurt grecesc
  • 300 gr. zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 3 oua
  • vanilie dupa gust
  • esenta de rom
  • coaja de portocale Bio
  • coaja de lamaie Bio
  • un pahar de frisca lichida indulcita
  • stafide aurii
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide:

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra.

Untul se topeste si se pune peste branza dulce amestecata cu cea sarata, se adauga zaharul, ouale, iaurtul, smantana, aromele, vanilia, romul, coaja de portocala si de lamaie, se amesteca pana la omogenizare, se adauga grisul, faina si se amesteca bine.

In tava unsa cu unt, se asaza prima foaie care se unge cu frisca lichida, se adauga a doua foaie,  se unge cu frisca lichida, apoi procedam la fel pana ce am pus jumatate din foi, turnam toata compozitia, asezam stafidele si punem deasupra restul de foi unse intre ele cu frisca lichida. Intepam din loc in loc cu o furculita pe toata suprafata foilor.

Frisca lichida va face foile dulci si pufoase dupa coacere.

Coacem placinta pana ce se rumeneste frumos, poate dura undeva in jur de 45 de minute la cuptorul incins la 180 de grade, sau chiar si o ora in functie de cuptor.

Cand se raceste complet, pudrati placinta cu zahar pudra vanilat si bucurati-va de bunatatea ei!

TIPS-URI

1

Pentru ungerea foilor folositi frisca lichida indulcita

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Gianni 1

21.02.2019, 22:27

Imi cer scuze...Nu inteleg unde este folosit iaurtul grecesc.

RuxyRux 1

21.02.2019, 22:45

Gianni, buna seara, eu imi cer scuze, iaurtul impreuna cu branza dulce si smantana constituie umplutura.
Deasupra placintei inainte de a o pune la cuptor poti pune un amestec din frisca lichida un ou si 100 gr iaurt grecesc. Am refacut zilele trecute placinta si pentru ca nu am avut branza dulce am pus mai mult iaurt grecesc si smantana.
Spor!

Gianni 1

22.02.2019, 13:23

Multumesc frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite ,,, alternativa retetei anterioare!