Prajitura cu branza

de silvi0ara in Prajituri, 6 Dec 2010 | 8954 vizualizari

 

De obicei la baza acestei prajituri se folosesc biscuitii,dar cum nu aveam in casa decat piscoturi,le-am folosit.Si trebuie sa spun ca au iesit mult mai buni decat biscuitii.

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 100g unt topit
  • 400g urda dulce
  • 400g smantana
  • 300ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic CremeOle vanilie
  • 2 linguri amidon de porumb

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Puneti piscoturile la robot sa-i sfaramati bine.Ii transferati apoi intr-un vas si adaugati untul topit si amestecati bine pana se incorporeaza bine untul in compozitie.

Turnati apoi piscoturile  intr-o forma de tort si presati-i bine, pana simtiti ca aveti un blat tare si uniform. Introduceti forma de tort la frigider si lasati-o timp de 10 minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 150 de grade si incepeti prepararea cremei de branza.

 Intr-un castron mare puneti urda dulce, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine pana cand omogenizati toate ingredientele. Dupa ce ati obtinut o crema omogena ,adaugati smantana,amestecati bine,apoi incepeti sa adaugati ouale, unul cate unul, pe rand.
Dupa ce ati adaugat toate ouale, adaugati si frisca lichida si amestecati pana obtineti o crema omogena,iar la final puneti amidonul si plicul de CremeOle.Amestecati bine.Scoateti forma de tort de la frigider si turnati crema de branza in forma,apoi introduceti prajitura in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati-o in cuptor 1 ora si 30 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, dati prajitura la frigider si lasati-o la rece minim 4 ore.

Dupa ce au trecut cele 4 ore, scoateti-o din frigider si indepartati inelul formei de tort (ajutati-va de un cutit daca s-a lipit de margini). Dupa ce ati scos inelul formei de tort, presarati zahar pudra pe deasupra si mutati prajitura pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si frisca