Pregatite impreuna cu mama :)
Untura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta.
Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si usor manevrabil.
Altuatul se lasa la rece pentru 2 ore timp in care pregatim amestecul de nuca si gem.
Cu jumatate de ore inainte de a incepe pregatirea cornuletelor, aluatul se aduce la caldura.
Intindem foi subtiri apoi le portionam dupa dimensiunile dorite si punem din amestecul de gem cu nuca si le rulam.
Asezam cornuletele in tava pe hartie de copt si le dam la cuptorul incins timp de 15-20 de minute.
Dupa ce le scoatem pe trecem prin zahar pudra.
Pofta buna!
1
Se poate adauga cacao in compozitia de nuca si gem.
2
Din aceste cantitati de ingrediente vor iesi foarte multe, puteti sa injumatatiti cantitatile dar important este ca smantana si untura sa fie in aceeasi proportie.
3
Noi am mai pastrat aluat pe care l-am bagat la congelator.