Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu

de Lau in Prajituri, 14 Mar 2011 | 11148 vizualizari

 

initial am vrut sa fac negreasa de post dar mam razgandit si a iesit prajitura asta

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana si jumatate apa
  • 1 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • miez de nuca
  • faina cat cuprinde sa devina un aluat ca la chec
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri tort jelee rosu
  • kiwi pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu:

Blatul-apa se amesteca cu zaharul pana cand se topeste, dupa care se adauga uleiul, faina treptat, cacaoa, praful de copt, esenta de vanilie. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se presara miez de nuca sfaramat, se pune compozitia, se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe pachet

1 plic de tort jelee se pregateste conform instructiunilor si al 2 se pune doar 100 ml apa. Se pregatesc pe rand.

Cand este gata blatul se lasa la racit, dupa care se taie in 2. Se aseaza prima foaie se unge cu budinca, se pune  a 2 foaie. Se taie kiwi felii si se aseaza dupa preferinta. Se pune primul plic de tort jelee pregatit conform instructiunilor (sa fie caldut),dupa care se pune  al 2 plic pregatit cu 100 ml apa. Se proportioneaza si se lasa la rece 2 ore dupa care se poate servi

TIPS-URI

1

se foloseste aceeasi cana pentru toate ingredientele(a mea e de 150ml)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda