Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie

de Nadyne in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 14112 vizualizari

 

O prajitura fina, care imbina perfect gustul ciocolatei cu cel al vaniliei. De pus pe masa de sarbatori...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 120 g unt
  • 300 g faina
  • 250 ml apa
  • 130 ml ulei
  • 60 g cacao
  • 250 g zahar
  • 120 ml iaurt
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de cafea

Pentru mousse:

  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 15 g gelatina granule
  • 3 linguri amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa fin de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie:

Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul.

Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora, pe rand, cate un ou. Adaugam apoi iaurtul, esenta de cafea si, la final, praful de copt stins cu putin otet.

Coacem blatul in tava(36cm/26cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade, timp de 40-45 minute. Nu trebuie copt excesiv.

Pentru mousse-ul de vanilie, mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam amidonul dizolvat in putina apa. Punem laptele la incalzit si turnam compozitia in fir subtire. Lasam la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana cand avem textura unei budinci.

Gelatina hidratata in 50 ml apa rece se adauga in crema dupa ce aceasta s-a racorit putin si se amesteca energic. Urmeaza esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Frisca lichida, care trebuie sa fie foarte rece, se mixeaza si se incorporeaza treptat in crema de vanilie racita.

Peste blatul de ciocolata turnam mousse-ul de vanilie, nivelam uniform si dam la rece peste noapte sau macar cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca