A adus draga de Merișor la bengalion o prăjitură bunăăăăăăăă da bună nu glumă!Și cum nu e un secret că-mi plac blaturile cu nucă ,am hotărât să o execut;)Am modificat reteta pe ici pe colo,dar a ieșit o bunătate.
Pregătim o tavă 28/35 cm ,o tapetăm cu hârtie de copt. Peste hârtie punem cele 200 g. nucă tăiată grosier.
Blat:
Albușurile se mixează împreună cu zahărul până se obține o bezea fermă.
Adaugă nuca măcinată,zeama de lămâie,făina și praful de copt.
Amestecă ușor cu o paletă de jos în sus .
Toarnă blatul de bezea peste nuca din tavă și nivelează ușor.
Dă tava la cuptorul încins pentru 30-40 de minute.
Între timp ne ocupăm cafea și cremă.
Pregătim o cafea din 200 ml. apă și 2 lingurițe cafea măcinată.
Lasă cafeaua la răcit.
Crema:
Amestecă gălbenușurile cu zahărul,apoi adaugă laptele până la încorporarea completă.
Pune pe foc la baie de abur.
Când crema are consistența dorită se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Mixează frișca până stă pe teluri.
În crema rece adăugă căte o lingură de frișcă până se termină.
Peste blatul de bezea pune jumătate din cremă,un strat de pișcoturi pe care le treci prin cafea,strat de cremă ,iar deasupra ornamente de ciocolată.
1
zahărul vanilat preparat de mine din zahă pudră si păstăi de vanilie
2
piscoturile, doar trecute prin cafea