Este o reteta simpla si rapida, cu ingrediente la indemana oricui, dar cel mai important foarte gustoasa.
Pt.crema
Pt sirop
Optional nuca macinata
Pregatim siropul.Punem apa impreuna cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si lasam apoi sa se racoreasca.Cand s-a racit adaugam esenta dupa gust(rom, vanilie, eu am pus migdale)
Crema se prepara astfel: Faina se amesteca cu zaharul, se toarna treptat laptele, se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase.Compozitia obtinua se pune pe foc pana ce incepe sa se inchege ca o budinca.Se trage de pe foc si se adauga ciocolata topita si cele 2 linguri de finetti+ esenta de migdale.
Se lasa sa se raceasca.Cand crema a ajuns la temperatura camerei, se adauga untul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare.
Intr- o tava, asezam un strat de biscuiti inmuiati in sirop. apoi un strat de crema, unul de nuca maruntita, iar biscuiti, iar crema, nuca si tot asa pana la terminarea compozitiei.
Se da la rece pentru cel putin 2 ore.
1
Prajitura este mai buna daca se lasa la rece peste noapte.