Prajitura cu bezea si mar

de nadina73 in Prajituri, 26 Feb 2010 | 11087 vizualizari

 

foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 praf de copt si un cub de drojdie(cat o nuca)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 300 faina alba
  • 180 ml ulei
  • 130 ml apa clocotita
  • coaja de la o lamaie
  • bezea:
  • 5 albusuri(ramase de la blat)
  • 150-200 g zahar
  • crema:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si mar:

Merele se spala se curata de coaja apoi se razuiesc si se calesc cu zaharul si scortisoara ,apoi se lasa la racit.

Pt blat -se amesteca galbenusurie cu zaharul ,coaja de lamaie si sucul de lamaie. Acestea se freca bine dupa care punem uleiul si mixam bine,apoi drojdia (eu am pus uscata) si praful de copt si mixam repede,apoi punem faina  si amestecam cu o spatula,compozitia trebuie sa curga dar nici sa nu fie prea lichida.

Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina sau o folie de aluminiu si se baga la cuptorul preincalzit bine pt 10 minute ,dupa care se scoate si se pun merele calite nestorse,dupa care se baga din nou la cuptor aproximativ inca 40 minute.

Intre timp se bat albusurile foarte bine cu zaharul .Inainte de a scoate prajitura din cuptor cu 5 minute se scoate si se pun albusurile batute si se modeleaza putin cu o furculita dupa care se reintroduce tava la cuptor pentru inca 5 minute.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

28.02.2010, 02:13

da teo sti de ce fiindca am uitat-o mai mult timp in cuptor ,dar a iesit bine ,de obicei o las 5 minute dupa ce pun bezeaua dar acuma a rams poate chair si mai bine de 10 minute.,

danis 1

29.03.2010, 01:49

e foarte buna ,am mancat e

MIUTA 1

16.01.2011, 18:50

Am luat si eu reteta,super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere