foarte gustoasa
Merele se spala se curata de coaja apoi se razuiesc si se calesc cu zaharul si scortisoara ,apoi se lasa la racit.
Pt blat -se amesteca galbenusurie cu zaharul ,coaja de lamaie si sucul de lamaie. Acestea se freca bine dupa care punem uleiul si mixam bine,apoi drojdia (eu am pus uscata) si praful de copt si mixam repede,apoi punem faina si amestecam cu o spatula,compozitia trebuie sa curga dar nici sa nu fie prea lichida.
Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina sau o folie de aluminiu si se baga la cuptorul preincalzit bine pt 10 minute ,dupa care se scoate si se pun merele calite nestorse,dupa care se baga din nou la cuptor aproximativ inca 40 minute.
Intre timp se bat albusurile foarte bine cu zaharul .Inainte de a scoate prajitura din cuptor cu 5 minute se scoate si se pun albusurile batute si se modeleaza putin cu o furculita dupa care se reintroduce tava la cuptor pentru inca 5 minute.
Pofta buna