Se face imediat si este foarte aromata.
Intr-un castron mixam untul si zaharul, apoi adaugam , pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de copt si amestecul de scortisoara si coriandru si seadauga la compozitie.
Turnam apoi berea neagra, coaja rasa de portocale si stafidele si omogenizam. Punem amestecul in 6 forme mai mici sau in una mare, unse cu unt si tapetate cu faina.
Dam formele la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos si trec proba scobitorii.
Lasam prajiturile sa se raceasca putin in forme, apoi le scoatem pe un gratar. Servim prajiturile cu sos caramel si zahar pudra cernut deasupra.
Intr-o craticioara cu fund gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza, avand grija sa nu se inchida prea tare la culoare. Zaharul va incepe sa se caramelizeze de la marginea vasului, asa ca agitati din cand in cand vasul, fara a amesteca cu lingura pentru a obtine un caramel uniform. Cand zaharul s-a caramelizat,dam craticioara de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecand. Turnam si smantana. Avem grija sa nu ne ardem caci in acest moment caramelul isi va mari volumul si va forfoti. Amestecam usor si aducem din nou vasul pe foc. Din acest moment lasam caramelul la foc in functie de cat de gros vrem a fie sosul, tinand cont ca acesta se mai intareste dupa ce se raceste (eu l-am tinut aproximativ 3-4 minute la foc mic). Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca.