Daca tot o tin intr-o aniversare,abia ce s-a terminat una si a aparut alta,zic sa vin si cu o prajitura.Aveam niste albusuri,ceva nuca,vreo doua banane coapte bine, si-mi trebuia doar o idee sa fac ceva dulce...
Foi:
Albusurile batute spuma tare,apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul.Adaugam,amidonul amestecat cu faina si nucile macinate.Aceasta compozitie o imparim in doua si coacem doua foi,intr-o tava 25/35 tapetata cu hartie de copt.Se lasa la cuptor cca 25 min la foc potrivit.Cand scoatem foaia din tava dezlipim imediat hartia de copt si lasam sa se raceasca.Asa procedam si cu foaia a doua.
Crema:
Ciocolata o maruntim bine,adaugam smantana si zaharul farin si o punem pe foc pana se omogenizeaza ingredientele,fara sa dea in fiert.Lasam la racit ccca 1 ora.Intre timp curatam bananele de coaja si apoi le pasam ca un piure,adaugam mascarponele si omogenizam.Dupa ce crema de ciocolata s-a racit,o mixam bine,nu-i problema dca nu se intareste,ca vine adaugata gelatina.Dupa ce mixam bine,adaugam gelatina ce a fost hidratata cu apa rece si incalzita pe baie de abur pana a devenit lichida.Omogenizam si apoi amestecam cu mascarponele si piureul de banane.
Asamblare:
In tava in care am copt foile,asezam o folie alimentara,punem prima foaie,jumatate din crema,foaia a doua si apoi restul de crema.Asezam boabe de struguri negri taiate pe jumatate,apoi ornam cu frisca,sirop de ciocolata si fulgi de ciocolata.O dam la rece cateva ore bune sau pana a doua zi,cand cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.