Prajitura cu banane si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Ian 2014 | 12621 vizualizari

 

Daca tot o tin intr-o aniversare,abia ce s-a terminat una si a aparut alta,zic sa vin si cu o prajitura.Aveam niste albusuri,ceva nuca,vreo doua banane coapte bine, si-mi trebuia doar o idee sa fac ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura amidon
  • 100 g faina
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone-250 g
  • 2 banane foarte coapte
  • 200 ml smantana pentru frisca 32% grasime
  • 100 g ciocolata cu 52% cacao
  • 20 g gelatina
  • 150 g zahar pudra
  • Decor
  • frisca
  • boabe de struguri
  • fulgi de ciocolata
  • sirop de ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si mascarpone:

Foi:

Albusurile batute spuma tare,apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul.Adaugam,amidonul amestecat cu faina si nucile macinate.Aceasta compozitie o imparim in doua si coacem doua foi,intr-o tava 25/35 tapetata cu hartie de copt.Se lasa la cuptor cca 25 min la foc potrivit.Cand scoatem foaia din tava dezlipim imediat hartia de copt si lasam sa se raceasca.Asa procedam si cu foaia a doua.

Crema:

Ciocolata o maruntim bine,adaugam smantana si zaharul farin si o punem pe foc pana se omogenizeaza ingredientele,fara sa dea in fiert.Lasam la racit ccca 1 ora.Intre timp curatam bananele de coaja si apoi le pasam ca un piure,adaugam mascarponele si omogenizam.Dupa ce crema de ciocolata s-a racit,o mixam bine,nu-i problema dca nu se intareste,ca vine adaugata gelatina.Dupa ce mixam bine,adaugam gelatina ce a fost hidratata cu apa rece si incalzita pe baie de abur pana a devenit lichida.Omogenizam si apoi amestecam cu mascarponele si piureul de banane.

Asamblare:

In tava in care am copt foile,asezam o folie alimentara,punem prima foaie,jumatate din crema,foaia a doua si apoi restul de crema.Asezam boabe de struguri negri taiate pe jumatate,apoi ornam cu frisca,sirop de ciocolata si fulgi de ciocolata.O dam la rece cateva ore bune sau pana a doua zi,cand cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu piersici