O prajitura delicioasa. Reteta originala provine dintr-o carte de bucate in germana. Eu am preluat-o de la Lena.>:D
Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti).
Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt.
Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul.
Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale, cate unul (dupa fiecare ou se mixeaza bine compozitita).
Se adauga amestecul de faina la compozitia de unt si oua. Se formeaza un aluat putin mai gros.
Se toarna aluatul in tava, si se intinde usor, uniform pe toata suprafata.
Ananasul se taie bucatele (daca luati ananas rondele sau proaspat) si se pune pe aluat.
Crema de cocos: Intr-o cratita se pune pe foc laptele, untul si zaharul.
Cand untul si zaharul se topesc, se adaugati nuca de cocos si se lasa sa fiarba 1-2 min. Se amesteca bine.
Crema de cocos se intinde uniform peste bucatile de ananas.
Se da la cuptor la temperatura medie si se lasa pana se rumeneste bine.
Cand se raceste complet, puteti presara cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!
1
Se pudreaza cu zahar pudra.