Cake by Mistake

de alice_ciobanu in Prajituri, 17 Aug 2012 | 3730 vizualizari

 

Why Cake by Mistake, poate va intrebati? Ei bine, n-am reusit a-i da alta denumire acestei pufoase prajituriri care nu-i nici chec, nici pandispan....e o chestiune savuros de pufoasa si de dulce, e....a mistake :)
V-am povestiti eu pe aici cum am mesterit niste cremsnit aducator de amintiri dragi. So, totul incepe de acolo.... sparg eu cela 8 oua, rand pe rand,... separ usor si cu bagare de seama galbenusul de albus, fiecare pus in bolul care trebe..... pun laptele la fiert cu semintele din pastaia de vanilie, arunc zaharul peste galbenusuri... zic in sinea mea plina de infatuare: ia sa pun eu si niste zahar vanilat in galbenusurile astea... La ce mi-o fi stand mintea atunci? cine stie, dar sigur la bucate nu. Gandit si facut! Cotrobai prin cosul cu tot felul :) si gasesc un plic, sofran imi scanteiaza mintea... super bun... va fi si mai aromat.... si mintea-mi joaca feste rau de tot! Asa ca rup instant plicul ala il azvarl in bolul cu galbenusuri... bag mixerul in el la viteza mare.... si mixam, mixam. Ma gandesc (frate n-as putea sa nu mai gandesc atat?) ca ar fi bine sa bat albusurile spuma, sa le bag in cremsnit (chestiune pe are am sarit-o in reteta de cremsnit, n-am mai pus albusurile spuma, din grija mare pentru Miruna). Pasez bolul cu crema de galbenusuri ajutorului de nadejde, Miruna, indemnand: freaca mama acolo, invarte cu lingura aia... spuma sa le faci :)
Bat albusurile cu spor, le aduc in stadiul in care trebuie... si pana ce se mai raceste putin laptele, imi vine cheful de ceva muffinsuri cu banane. Iau un bol zdrobesc banana, pun ce mai trebe acolo si ajung la praful de copt! iau un plic si atunci strafulgerearea adevarului ma loveste necrutator. Ultimii neuroni striga: sofran!!! Ma ia cu calduri... ma uit la bolul cu galbenusuri in care Miru invarte cu mare chef... Zdrag, frate! ce facem acolo, Miru? sofranul ala... e praf de copt! Dau ochii peste cap, sorb o juma' de cana de cafea, reiau procesul de spargere a celor 8 oua....
Si din pofta mea mesterit dulcisme, am reusit a face intr-o zi trei prajiturici: Cremnistul de vi l-am zis zilele trecute, niste Cupcakes cu banane (vine si vremea lor) si.... Cake by Mistake.
Acuma sa va zic repejor reteta si voua, nu de alta, dar poate daca mai pateste cineva ca mine, sa stie cum sa o scoata la capat cu brio.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • un plic praf de copt
  • cam 150-170 gr faina
  • un praf de sare
  • 50 gr ciocolata
  • cateva linguri lapte
  • bilute colorate pentru decor sau orice va trece prin minte sau aveti prin casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake by Mistake:

Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma tare, sa treaca testul bolului intors :D. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana ce se transforma in crema pufoasa si zaharul e topit. Adaugati apoi faina si praful de copt, amestecati bine, la urma puneti si albusurile batute spuma, amestecand incet de jos in sus. 

Ungeti doua tavi cu unt si tapetati cu faina, turnati compozitia si preadti-le cuptorului incins. Coaceti la semnul 3-4, pana se rumeneste usor. Faceti testul cu scobitoarea pentru o mai mare siguranta. 

Scoateti din tavi si lasati usor la racit.

Pentru fatada :)), topiti intr-un bol ciocolata amestecata cu cateva linguri de lapte. pensulati usor ciocolata topita pe toata suprafata prajituricii, decorati cu citeva bilute corolate sau orice altceva vreti voi si taiati felii.  

Delicios! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake by Mistake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

19.08.2012, 18:44

arata bine, sigur este delicioasa

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:51

anomisana 1

26.08.2012, 10:57

Cand rezulta asa o bunatate, nici nu mai conteaza ca a fost din greseala.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat