Prajitura cu alune de padure si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Feb 2016 | 7513 vizualizari

 

Un fel de martisor dulce pentru toate gospodinele de pe bucataras, cu drag pentru voi vrednicutelor.

 

INGREDIENTE

  • Foaia 1 si 2
  • 4oua
  • 170 g margarina unirea
  • 160 g zahar pudra
  • 160 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • zeama de lamaie
  • Foaia 3
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g alune de padure prajite si macinate
  • 2 linguri de faina
  • Crema 1
  • 500 g mascarpone
  • 300 g crema de ciocolata cu alune
  • Crema 2
  • 100 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Decor
  • confeti colorate
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure si mascarpone:

Foaia 1 si 2 : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta si la final albusurile cu sare batute spuma tare. Avem grija sa amestecam cu miscari usoare de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt ( 23/32 cm), impartim compozitia in doua, coacem doua foi. Le lasam sa se raceasca bine.

Foaia 3 : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam alunele si faina, omogenizam si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt ( 23/32 cm ). Bagam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine.

Crema 1: Intr-un castron punem crema de alune si mascarponele si omogenizam bine.

Crema 2: Ciocolata si smantana pentru frisca le punem intr-o craticioara si punem pe foc sa se topeasca ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Lasam sa se raceasca bine apoi incepem sa mixam pana obtinem o crema ferma si spumoasa.

Asamblare: Asezam pe o tava prima foaie peste care punem jumatate din crema 1, asezam foaia 3 si restul din crema 1, peste care asezam foaia 2.Deasupra asezam crema 2 si apoi presaram confeti colorate. dam tava la frigider si a doua zi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune de padure si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

-Marius- 1

03.03.2016, 08:50

dantes 1

15.03.2016, 06:37

Delicioasa!

Rahela Velicu 1

15.03.2016, 10:11

buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura After Eight