Daca aveti albusuri ramase de la alte prajituri, nu le aruncati, pastrati-le la congelator, apoi cand aveti pofta de dulce faceti prajitura asta :)) sau orice prajitura va place. :D Prajitura am vazut-o la Miha si la Panacris, insa am adaptat-o in functie de tava si de ingredientele disponibile.
Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase.
Buunn, deci mixam 1/2 din cantitatea de albusuri cu putina sare, pana cand se fac spuma. Cand veti opri mixerul spuma nu trebuie sa curga. Adaugam treptat 1/2 din cantitatea de zahar si continuam sa mixam pana cand zaharul se topeste si spuma sta "batz".
Adaugam 4 linguri de ulei si mixam la viteza mica pana la omogenizare.
La fel procedam si pentru restul albusurilor, adaugand cantitatile ramase de zahar si de ulei.
Toata spuma de albusuri o punem intr-un bol mai mare. In alt bol amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam lingura cu lingura peste albusuri. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana la incorporare.
Adaugam acum nuca macinata(50 g) si amestecam usor.
In tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie, iar in compozitia ramasa se adauga cele 2 linguri de cacao. Se adauga in tava peste compozitia alba si se niveleaza.
Din loc in loc se pun ciresele spalate si curatate de samburi, iar deasupra se pune nuca maruntita.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, aprox. 25-30 de minute. Facem si testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit, apoi se portioneaza.
Va doresc Pofta Buna!