Imi place la nebunie combinatia aceasta cu lamaie si fructe de padure, fie ele afine sau mure. Desi am vrut sa il fac sub forma de chec, pana la urma a iesit un desert sub forma rotunda si mi-a placut mult mai mult asa pentru ca am putut sa fac un grilaj frumos din glazura :).
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si sucul de lamaie mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin unt.
Punem afinele deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 - 30 minute, verificam cu o scobitoare daca blatul este copt
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, scoatem prajitura pe o farfurie.
Intr-un bol frecam bine zaharul cu sucul de lamaie apoi trasam dungulite peste prajitura cu acesta glazura. Eu de obicei pentru asta, folosesc o punga pe care o gauresc la una din capete.
O pastram cateva minute la rece pana se intareste glazura apoi evident feliem si servim :)
1
Prajitura se poate face si in forma de chec