Prajitura crocanta cu branza

de La Ancuta in Prajituri, 12 Dec 2010 | 5817 vizualizari

 

Va invit la o prajitura din repertoriul Miha, foarte, foarte buna. Multumesc Miha

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 4 linguri ulei
  • 50 ml lapte
  • 2 cani faina (300 g)
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Crema de branza:

  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Pentru crusta:

  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 cana fulgi de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crocanta cu branza:

Mixam bine ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Adaugam iaurtul si laptele iar apoi uleiul treptat ca la maioneza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogeniza.

Va rezulat un alut ca o smantana mai groasa. Impartim aluatul in doua.

O parte il turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, pentru 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura de branza. Mixam bine branza cu zaharul si adaugam vanilia, smantana si ouale. Daca este prea groasa se mai poate adauga putin lapte.

Scoatem prajitura din cuptor, punem crema de branza iar apoi celalta parte de aluat.

Dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem prajitura din cuptor si pregatim crusta.

Zaharul il caramelizam si cand a capatat o culoare aurie adaugam untul si frisca lichida. Lasam pe foc si amestecam pana se topeste zaharul.

Adaugam fulgii de porumb si amestecam usor sa nu-i zdrobim. Turnam caramelul peste prajitura si lasam la racit.

Portionam cu un cutit bine ascutit.

Originalul aici

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crocanta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura crocanta cu branza