Prajitura cremoasa

de ela in Prajituri, 18 Mai 2014 | 9755 vizualizari

 

este prajitura Mirelei,la care mi-a stat gandul multa vreme...eu am modificat putin cantitatile la blaturi...am facut-o de paste dar nu am apucat sa o postez

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 6albusuri x2
  • sare
  • 1lingura zahar brun x2
  • 4linguri zahar alb x2
  • 60gr nuca cocos x2
  • 2linguri faina x2
  • CREMA:
  • 10galbenusuri
  • 10linguri zahar
  • 1lingura apa rece
  • 4linguri lapte
  • 400gr unt(cat mai gras 80 la suta grasime)
  • biscuiti simpli
  • 100ml cafea indulcita
  • 3linguri lichior cafea sau coniac,rom
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata
  • 4linguri ulei
  • 50gr unt
  • 50ml frisca lichida
  • DECOR:
  • cocos
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.

Pregatim foile,pe rand:mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,iar la final cocosul amestecat cu faina cernuta in prealabil.Tapetam o tava de 25/35cm cu hartie de copt in care punem compozitia si dam la cuptorul preincalzit,cateva minute(cam 10),verificam cu scobitoarea.Procedam la fel si cu cea de a doua foaie.

Crema:

mixam galbenusurile cu zaharul cateva clipe,adaugam apa rece si mixam in continuare pana se albeste comopzitia si isi dubleaza volumul.Adaugam laptele si punem pe un vas la aburi,amestecand continuu cam 10minute,pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam spuma si adaugam treptat,cate o lingura in compozitia de galbenusuri,mixand conitinuu.Aceasta crema o vom imparti in 3.

Topim ciocolata cu untul,frisca si la sfarsit adaugam uleiul si omogenizam bine.

Cafeaua o amestecam cu lichiorul sau ce avem.

Asamblam prajitura:o foaie de cocos,1/3crema,apoi biscuitii trecuti prin cafea,ciocolata topita.Dam la rece sa se intareasca si raceasca glazura,apoi intindem inca 1/3 crema,foaia de cocos in in final ultima parte de crema.Decoram cu cocos si ciocolata rasa,Dam la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti zahar brun,puneti doar alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa