Am ramas impresionata de prajitura Mirelei (miremirc), prajitura Continental.
Astazi va prezint o abordare diferita a acestei prajituri, foarte delicioase! Este o prajitura cu multe condimente, foarte aromata !
Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat.
Pentru foi:
Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se intareste bine bezeaua. Adaugam mixul de nuca si faina si incorporam usor in bezea.
Intr-o tava dreptunghiulara, asezam o hartie de copt si turnam compozitia. Coacem cam 15 min la cuptor. Repetam operatiunea de inca 2 ori ca sa obtinem 3 foi in total.
Pentru crema:
Punem un pumn de stafide si merisoare intr-un pahar cu putin coniac si le lasam sa se inmoaie.
Galbenusurile le batem bine cu zahar, le punem la fiert pe baie de aburi, si dupa ce se ingroasa un pic, adaugam laptele si mai lasam la fiert direct peflacara pana se formeaza o crema consistenta. Lasam la racit crema.
Untul il frecam spuma cu putin zahar pudra si vanilie. Adaugam stafidele si merisoarele in crema de unt. Dupa ce s-a racit crema de oua, o incorporam lingura cu lingura in untul frecat. Crema astfel obtinuta o lasam putin la frigider.
In aceeasi tava in care am copt foile, asezam o hartie de copt si incepem sa montam prajitura.
Asezam prima foaie de aluat, turnam o treime din crema, nivelam usor si asezam urmatoarea foaie, alta treime din crema, ultima foaie si restulde crema. Peste ultimul strat de crema, presaram amestecul de nuca pastrat initial, putina scortisoara si fulgi de cioco.
1
dupa ce coacem fiecare foaie, lasam sa se raceasca un pic, si o intoarcem cu tot cu hartia de copt, apoi dezlipim usor hartia. astfel, nu se rupe foaia de aluat.
2
ingredientele costa in jur de 45 -50 lei.
3
este o prajitura tare aromata si gustoasa,un pic cam dulce pt gustul meu, dar delicioasa si pufoasa.