Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune
Weekendul ăsta care tocmai a trecut m-a apucat prăjitureala. Eu care n-am nici o tangenţă cât de mică cu această ramură a gastronomiei, adică facerea de prăjituri. Soţul meu şi-a adus aminte de o reţetă de la mama de acasă, şi anume Prăjitura cocă rasă.
Cum se prepara Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune
Se pun într-un castron ouăle întregi şi se mixează împreună cu zahărul, până ce acesta se dizolvă complet. Se pune apoi uleiul, esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocale, sare şi praful de copt. Se mixează toate până se omogenizează. Apoi se amestecă toate cu făina şi se frământă încet încorporând totul până se obţine o cocă tărişoară.
Din coca obţinută se ia un sfert din compoziţie şi se dă la frigider. Se tapetează o tavă cu unt şi făină.
Restul de cocă se întinde cu sucitorul şi se pune apoi în tavă. Peste aceasta se va întinde un strat de majun sau gem de prune. Se scoate apoi coca pusă la frigider şi se rade, pe răzătoarea mare, deasupra stratului de majun. Se dă totul la foc mic, în cuptorul încălzit dinainte, pentru 50 minute.
Se presară apoi zahăr pudră, aşa pentru decor.
Se serveste alaturi de o cafea cu scortisoara sau ceai cu ghimbir.
Recomandam si negresa cu Oreo