Sursa: http://culoriledinfarfurie.blogspot.ro/2012/03/cuburi-ciocolatoase-cu-visine.html
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul, apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu cacao, si am cernut amestecul.
La amestecul de oua, am adaugat faina impreuna cu cacaua.
Am uns si tapetat cu hartie de copt o tava 30x20 cm, in care am pus compozitia. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 40 minute.
Frisca am batut-o bine (am oprit 2 linguri ptr ornat). Visinele le-am lasat la scurs.
Am trecut la pregatit crema: intr-o cratita am pus untul, zaharul si laptele, si am lasat pe foc, amestecand mereu, pana s-a topit zaharul. Am dat vasul deoparte si am adaugat cacaoa cernuta, amestecand bine-bine. Am pus si ciocolata rupta bucati, amestecand continuu. Am lasat compozitia sa se raceasca pe jumatate, apoi am adaugat frisca batuta, amestcand usor.
Gelatina am pus-o la inmuiat in 100 ml, iar cand si-a dublat volumul am pus vasul pe foc, fara insa a lasa sa fiarba. In gelatina fierbinte am adaugat 2-3 linguri de crema, apoi am rasturnat peste restul de crema, amestecand bine.
Intr-o tava de yena, cu acelasi diametru ca tava in care am copt blatul, am pus o folie alimentara, apoi blatul racit. Am adaugat jumatate din crema, visinele scurse bine si restul de crema. Am pus cele 2 linguri de frisca deasupra, si cu o furculita, am facut un model.