Prajitura Chinezoaica

de Toamna07 in Prajituri, 28 Apr 2012 | 6041 vizualizari

 

Prajitura pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata muuuuuulta !

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar tos
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • 170 gr zahar pudra

Ingrediente glazura:

  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri lapte

Decor:

  • ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Blatul:
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se isi dubleaza volumul.
Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva.
In  crema de unt adaugam  faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt , nuca macinata si treptat albusurile batute spuma;amestecam usor pana se incorporeaza tot.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata si il introducem in cuptorul preincalzit  pentru 25 minute . Cand se desprinde de pe margini , se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri.
Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15 minute pana se intareste bezeaua. Cand aspectul
bezelei devine mat si se inatreste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Glazura: Intr-o craticioara punem untul, cacaoa, zaharul si laptele  pe foc mic. Amestecam incontinuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 3 minute glazura sa se raceasca.
Intindem glazura pe intreaga suprafata a prajiturii  si cu ciocolata alba topita ,treptat, la microunde putem  forma stelute -cu varful unei scobitori-.
Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim.

Reteta o am pescuita de la Laura Adamache.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

28.04.2012, 17:58

mamaieelena 1

28.04.2012, 19:54

placeeeeee

jolygina 1

14.05.2012, 20:17

yamyyy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura chinezeasca