Un desert usor care imbina perfect dulceata capsunelor si finetea cremei de branza blatul crocant. Imaginati-va o crusta crocanta, un strat moale acoperit cu dulceata de capsuni care adauga o textura si o aroma dulce. O reteta pe care o voi repeta cu fiecare ocazie.
Nucile se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu zaharul si faina. Peste acest amestec se adauga untul moale- la temperatura camerei- taiat bucatele, iar cu ajutorul unei furculite se framanta aluatul sub forma unor firimituri. Din compozitia crumble obtinuta oprim 2-3 linguri.
Amestecul il turnam intr-o tava si o presam cu ajutorul degetelor astfel incat sa obtinem un aluat omogen, repartizat pe toata suprafata tavii si coacem la cuptorul preincalzit aproxiamtiv 12-15 minute.
Pentru umplutura mixam crema de branza si zaharul, apoi adaugam cele 2 oua pe rand, mixand in continuare. Adaugam faina si mixam din nou.
Scoatem crusta fierbinte din cuptor si turnam umplutura peste. Bagam la cuptor pentru 15 minute. Scoatem tava din cuport si adaugam gemul de capsuni, il uniformizam, peste care presaram cele 3 linguri de compozitie crumble oprita mai devreme.
Bagam tava la cuptor din nou pentru aproximativ 20 minute.
Dupa ce se raceste o bagam la frigider pentru 2-3 ore si apoi se degusta cu bucurie.