Prajitura (chec) cu gem

de DanMonica in Prajituri, 3 Mai 2012 | 6052 vizualizari

 

E un desert care merge pregatit si in post

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 200 gr. zahar
  • - 300 gr. faina
  • - 200 gr. apa
  • - 100 gr. ulei
  • - 1 praf de copt
  • - 1 zahar vanilat
  • - 50 gr. nuca
  • - 2 linguri gem/dulceata
  • - 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de ulei
  • - 6 linguri de apa
  • - 2 linguri de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (chec) cu gem:

Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul. Le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei. Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii.

Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou, apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata.

Glazura o pregatim astfel: Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic, amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (chec) cu gem" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ungureasca