Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Apr 2017 | 17059 vizualizari

 

Un pandispan minunat, foarte pufos si care a disparut din tava imediat!
Daca vrei sa prepari acest Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza, iata care sunt ingredientele necesare: oua, zahar, faina, ulei, cacao si nuca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250-300 g faina
  • 6 lingui de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de cacao
  • zahar pudra
  • nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza:

Cum se prepara Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme si nu aluneca din castron. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si se adauga peste albusuri. Se incorporeaza usor cu o spatula. Se adauga faina si praful de copt.

Compozitia se imparte in 2 parti egale. Intr-una dintre parti, se adauga si cacao.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt si trecem la urmatorul pas. Turnam uniform compozitia alba, astfel incat sa se extinda in toata tava, apoi punem peste ea  compozitia maro. Putem sa face si model. Adaugam nucile deasupra.

Se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Presaram imediat ce este gata si zaharul pudra si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, putem portiona.

Incearca si reteta de Chec pufos cu nuci, o mega bunatate sau reteta de Chec cu portocale si stafide.

Iti recomandam si reteta de Prajitura pufoasa cu capsuni.

TIPS-URI

1

Am folosit o tava mare de 27 de cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie