Prajitura caramel cu bezea

de Sidy in Prajituri, 9 Dec 2010 | 8467 vizualizari

 

Aceasta este prajitura cu care particip la un concurs si la care v-am rugat frumos sa ma votati( pe Forum )

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • -1 pachet de unt
  • -200g zahar
  • -100ml apa
  • -1 praf de copt
  • -faina( aproximativ 8-10 linguri)
  • -200g zahar pentru bezea
  • -1 lamaie
  • -1 borcan de gem mai acrisor
  • -30g unt pentru uns tava
  • -un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel cu bezea:

200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt . Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca 15 minute .

Se separa albusurile de galbenusuri.  In siropul caramel se adauga cele 4 galbenusuri, un praf de sare, praful de copt, si faina cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza cu o lingura. Se coace la foc potrivit circa 45 de munute, pana se rumeneste si devine ferm la apasare.

Albusurile se bat spuma cu 100g zahar. 100g zahar se amesteca cu 2 linguri apa si se fierb pana se topeste zaharul.Acest sirop se adauga foarte incet peste albusuri, amestecand continuu cu telul sau mixer.Se adauga si zeama de la o lamaie.Procedand in felul acesta, va dispare gustul de albus al bezelei.

Se scoate tava din cuptor dupa ce s-a copt si se adauga imediat gemul care se niveleaza uniform peste blat.  Se adauga bezeaua peste gem, si se niveleaza. Se mai da la cuptor pentru 5 minute la foc domol, dupa care se inchide focul si se mai lasa inca 10 minute in cuptor. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cu un cutit care se incalzeste in apa fiarta.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cuburi date prin glazura (Prajitura tavalita)