Prajitura Bounty

de Laly in Prajituri, 30 Iun 2010 | 17523 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta reteta.Vreau sa va spun ca este o nebunie.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU UMPLUTURA DE COCOS:
  • 250 gr fulgi de nuca de cocos
  • 200 gr ciocolata alba de menaj
  • 200 gr unt
  • 200 ml smantana dulce
  • BLATUL:
  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 1 ceasca si jumatate faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • SIROP;
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1 filola esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 200 ciocolata de menaj neagra
  • 200 gr frisca
  • 1 lingura cu unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Preparam intai blatul:

-ouale la temperartua camerei se separa.Albusul se bate spuma tare.Pe aragaz intr-o craticioara se pune zaharul cu apa la topit.Cand este gata si zaharul s-a topit se adauga fierbinte ca la maioneza peste albusuri.Mixam bine cu mixerul pana incorporam tot siropul.

-adaugam galbenusurile,uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa.Aici amestecam cu o lingura de lemn.Turnam aluatul intr-o forma dreptunghiulara,tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor.Se face testul cu scobitoarea.

UMPLUTURA:

-se pune intr-un vas pe baie de aburi ciocolata cu frisca.Cand s-a topit toata ciocolata dam vasul la o parte.Incorporam untul cate un pic,mestecand bine,pana devine o pasta omogena.Adaugam fulgii de cocos si mestecam pana se integreaza tot.

-cand blatul este gata,se scoate si se lasa la racit.Zaharul pentru sirop se pune la caramelizat.Se adauga apa si esenta de rom.Se lasa la racit.Se taie blatul in 2 parti egale.Se insiropeaza prima foaie si se adauga compozitia de cocos.Se insiropeaza al doilea blat si se pune peste primul.

-se topeste ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi.Cand s-a topit se da la o parte si se adauga untul.Se toarna glazura peste prajitura si se da la frigider cateva ore sa se intareasca bine.

Cine doreste poate sa nu insiropeze blatul.Dar este mai bun cu sirop caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (43)

ella40 1

06.07.2010, 14:02

buna dragelor...tocmai am incercat cateva retete de prajituri si vreau sa va spun ca mi-au esit nemaipomenit de bine ...prajitura cu fructe de vara o pregatesc in fiecare saptamana...azi am pregatit PRAJITURA BOUNTY..e pusa la rece...arata minunat...abia asteptam sa o gustam...va pupic si.....serviti va rog

Laly 1

08.07.2010, 00:18

Ella40 bine ai venit printre noi.La cat mai multe retete si la cat mai multi prieteni virtuali

rihana 1

10.11.2011, 13:39

Am si eu o intrebare:la umplutura de cocos,ce facem cu smantana?,o facem frisca?.te rog mult raspune-mi ca vreau neaparat sa o incerc.multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere