Prajitura Boema

de Lavinia in Prajituri, 12 Mar 2013 | 8252 vizualizari

 

O prajitura minunata,am reusit sa imi surprind toti invitatii:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua mari
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 pliculet ness
  • 3 lingurite praf de copt
  • 6 linguri ulei

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri zahar

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 60 ml frisca lichida

Crema:

  • 200-250 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Prima data pregatim crema.

Topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit pentru minim 3 ore pana se intareste(sau 1 ora la congelator) apoi o mixam bine pana devine cremoasa.

Pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa.

Adaugam uleiul si mixam bine apoi adaugam pe rand cate un galbenus si amestecam usor cu o spatula.

Amestecam nessul,faina ,cacaua si praful de copt si le cernem de 2 ori.

Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste compozitia de oua si amestecam usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetam o tava de 35/25 cm cu folie/hartie de copt si coacem blatul timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit,indepartam marginile apoi il portionam in bucati potrivite(eu le-am taiat in patrate de cca 5 cm si mi-au iesit 15 bucati)

Caramelizam cele 2-3 linguri de zahar,apoi le stingem cu apa si insiropam fiecare bucata de prajitura.

Topim ciocolata cu frisca si lichiorul si glazuram fiecare prajiturica.

Le dam la rece pentru 30 de minute apoi le ornam cu cate un mot de crema si un mot de frisca.(mixam frisca bine apoi adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema