O prajitura minunata,am reusit sa imi surprind toti invitatii:)
Blat:
Sirop:
Glazura
Crema:
Decor:
Prima data pregatim crema.
Topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit pentru minim 3 ore pana se intareste(sau 1 ora la congelator) apoi o mixam bine pana devine cremoasa.
Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare si lucioasa.
Adaugam uleiul si mixam bine apoi adaugam pe rand cate un galbenus si amestecam usor cu o spatula.
Amestecam nessul,faina ,cacaua si praful de copt si le cernem de 2 ori.
Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste compozitia de oua si amestecam usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.
Tapetam o tava de 35/25 cm cu folie/hartie de copt si coacem blatul timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit sau pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit,indepartam marginile apoi il portionam in bucati potrivite(eu le-am taiat in patrate de cca 5 cm si mi-au iesit 15 bucati)
Caramelizam cele 2-3 linguri de zahar,apoi le stingem cu apa si insiropam fiecare bucata de prajitura.
Topim ciocolata cu frisca si lichiorul si glazuram fiecare prajiturica.
Le dam la rece pentru 30 de minute apoi le ornam cu cate un mot de crema si un mot de frisca.(mixam frisca bine apoi adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza)