Prajitura aromata cu branza si portocale

de lira in Prajituri, 11 Iul 2010 | 6243 vizualizari

 

Este o prajitura oarecum asemanatoare cu un cheesecake si cu un parfum discret de portocale.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri de unt
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie / zahar vanilat

Ingrediente pentru crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • esenta se vanilie
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 2 portocale (de la a doua se foloseste doar coaja rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza si portocale:

Pregatim un aluat fraged, asemanator cu cel de chec, din faina, smantana, ou, unt, praf de copt si esenta de vanilie.

Ungem o tava cu pereti detasabili cu unt si o presaram cu faina, dupa care turnam baza prajiturii.

Eu am facut tot in robot si crema de branza. Ouale se amesteca cu branza, sucul si coaja de la o portocala si esenta de vanilie, dupa care turnam compozitia de branza peste blat.

Tava se da la cuptor pentru 30-40 de minute la foc moderat.

Dupa ce se raceste radeti coaja de la cealalta portocala si puteti servi prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

gaby_duceag 1

11.07.2010, 20:17

Teo 1

11.07.2010, 23:07

pt. mine e o combinatie noua, dar sunt convinsa ca merge,multumesc pt. idee !

Bya Ralu 1

12.12.2013, 00:11

super

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea