Prajitura aromata

de Bianca20 in Mancaruri de post, 13 Apr 2013 | 3691 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 g. faina;
  • 150 g. zahar;
  • o lingura scortisoara;
  • 2 linguri zeama de lamaie;
  • 2 linguri bicarbonat;
  • 3 linguri zahar vanilat;
  • 1o linguri ulei;
  • 300 ml. apa;
  • 100 g. alune

Glazura:

  • 50 g. margarina;
  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri zeama de lamaie;
  • 4 linguri cacao;
  • 100 g. alune.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata:

Zaharul se pune la fiert cu apa pana se topeste.Se adauga uleiul si faina treptat.Se pune scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si alunele maruntite.Se poate adauga dupa gust mai multa zeama de lamaie.Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor la 200 grade celsius timp de 30-40 minute.

Glazura se face in urmatorul mod:margarina se freaca cu zaharul pana devine o spuma.Se adauga cacaoa si zeama de lamaie.La urma se adauga si alunele maruntite.Se intinde  peste  prajitura dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu mere