Prajitura arabeasca

de Giana in Prajituri, 4 Noi 2013 | 9854 vizualizari

 

O prajitura fara faina, dulce si insiropata.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 pahar cu nuca pisata
  • 1 pahar cu gris
  • 1 pahar cu fulgi de nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g margarina topita
  • 100 ml frisca (pt ornat)

Pentru sirop:

  • 300 g zahar
  • 300 ml apa
  • 3 felii de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura arabeasca:

Mai intai pregatim siropul. Intr-o cratita amestecam 300 ml apa cu 300 g zahar si punem la fiert. Cand incepe sa clocoteasca siropul, il fierbem 5-6 minute si oprim focul. Adaugam 3 felii de lamaie pentru aroma si lasam siropul sa se raceasca.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, adaugam margarina topita si restul ingredientelor si amestecam cu o lingura. Nuca de cocos poate fi inlocuita si cu fulgi de ovaz, am incercat si a fost la fel de buna prajitura.

Ungem o tava cu margarina sau cu ulei si turnam compozitia niveland-o cu o spatula. Tava nu trebuie sa fie prea intinsa, eu am folosit tava cu dimensiunile de 20x30 cm.

Coacem tava in cuptor pana se rumeneste aproximativ 25 de minute. Scoatem tava din cuptor si o lasam 5 minute sa se raceasca, pana i se duce toata fierbinteala. Turnam siropul rece peste prajitura calda si o lasam cateva ore sa absoarba tot siropul. Prajitura neavand faina va absorbi siropul putin mai lent.

Inainte de servire batem 100 ml de frisca si ornam prajitura.

 

TIPS-URI

1

La cat de dulce este prajitura nu ar mai fi nevoie si de frisca insa am vrut sa va prezint reteta completa. Va las pe voi sa decideti cum o ornati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura arabeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Giana 1

05.11.2013, 08:19

Daca va plac prajiturile insiropate o sa va placa si aceasta prajitura. Multumesc

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:25

minunata

Giana 1

05.11.2013, 08:34

Multumesc Alina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Harissa