Prajitura Anamaria

de reisnaor_2006 in Prajituri, 10 Mar 2014 | 8267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6lg zahar
  • 25g cafea lichida
  • 25g apa
  • 250gr faina
  • 2lg cacao
  • putina sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 6 lg de zahar
  • 4 lg de faina
  • 2 pl de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 450ml lapte
  • 1|2 pachet de unt
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg de cacao
  • 50g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anamaria:

       Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand,cafeaua,apa,sarea si faina amestecata cu cacaoa.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor 30 min.

     Crema se prepara din galbenusurile frecate cu zaharul si faina.Adaugam laptele treptat si punem pe foc amestecand mereu pana se formeaza o budinca,adaugam esentele.Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si lasam la racit crema.Blatul se taie in 2 si se unge cu crema.

      Mixam albusurile cu zaharul si cacaoa si ornam cu compozitia prajitura,presaram cacao si nuca de cocos prajitura si dam la rece,delicioasa. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anamaria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:38

Cris2711 1

11.03.2014, 10:01

Bune retete ai Roxana

reisnaor_2006 1

11.03.2014, 15:50

multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rabarbar si branza de vaci