Prajitura Ana Schmitte

de babi5 in Prajituri, 24 Dec 2014 | 3009 vizualizari

 

Aceasta prajitura ca si celalalte are o vechine considerabila, are peste 35 ani si are nr. 10 in caietul meu. Este buna, buna si o recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 2 zahar vaniliat,
  • 360 gr. faina
  • 1 praf copt
  • 400 gr. zahar
  • Pentru crema
  • 200 gr nuca macinata
  • 200 gr unt
  • 100 gr rom
  • 2 zahar vaniliat
  • 160 gr zahar
  • 450 gr gem caise
  • Pentru glazura
  • 250 gr ciocolata menaj
  • 30 gr unt (1 lingura)
  • 30 ml lapte
  • 20 gr cocos
  • 20 gr bombonele colorate
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ana Schmitte:

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si o incorporam usor cu o paleta, amestecand de jos in sus cu miscari lente pana o incorporam bine. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, a mea (45/40 cm) si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35 minute. Facem si testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca bine apoi taiem de-a lungul un sfert din blat pe care il faramitam. Adaugam romul peste, zaharul vaniliat, nuca si untul frecat bine cu zaharul. Se amesteca totul bine. Apoi blatul ramas il ungem cu gemul de caise si peste punem crema obtinuta. O nivelam frumos si cat se poate de drept, ca sa putem pune bine glazura peste.

Ciocolata o rupem bucati, adaugam laptele si untul si punem la topit. Glazura calda o intindem peste crema cu miscari mai repezi sa nu se intareasca. Ornam cu nuca de cocos si bombonele colorate.

Este o prajitura de ocazie si o recomand cu drag. Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Se poate pune blatul si intr-o tava mai mica dar nu cu mult , iasa prajitura mai inalta :x

2

Se lasa cateva ore sa stea apoi o puteti taia dupa preferinta

3

Se prepara usor si repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ana Schmitte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuca