Prajitura Amandina

de iry-gabriela in Prajituri, 10 Aug 2013 | 14727 vizualizari

 

....am tot vazut-o pe aici si m-am hotarat sa o incerc si eu.Reteta am luat-o totusi de pe delicatese.ro,sper sa va placa la fel de mult cat mi-a placut si mie.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 2 linguri de cacao,
  • 8 linguri de faina,
  • 200gr de zahar,
  • 3 linguri de apa si 3 linguri de ulei.

Pentru crema:

  • 150gr de zahar pudra,
  • un pachet de unt,
  • 3 galbenusuri ,
  • o fiola de esenta de rom si 3 liguri de cacao.

Pentru sirop:

  • 500ml apa,
  • 200gr de zahar,
  • o fiola de esenta de rom si 2 plicuri de capucino.

Pentru glazura:

  • o ciocolata amaruie si 1/2 pachet unt.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Pentru blat:separam ouale. albusurile le vom bate spuma cu zaharul iar galbenusurile le vom amesteca cu uleiul,apa si un praf de sare.  Adaugam apoi galbenusurile peste albusuri,amestecand usor.  Separat faina o amestecam cu cacaoa ,dupa care o adaugam peste compozitia batuta spuma ,amestecand usor de jos in sus.  Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,bagand-o la cuptor, bine incins pentru 35 de minute.   Dupa coacere se va scoate si se va lasa la racit dupa care se va taia blatul obtinut in doua.  

Pentru crema:punem intr-un vas ,untul,zaharul pudra,esenta,galbenusurile si cacaoa si mixam bine pana se formeaza o compozitie cremoasa,dupa care se va da la rece.  

Pentru sirop:punem apa la fiert ,dupa care adaugam zaharul si cele doua plicuri de capucino si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.  Dam apoi deoparte sa se raceasca si la final adaugam esenta de rom.  

Asamblare: blatul taiat in doua se va aseza prima parte pe o tava si se va insiropa cu jumatate din siropul preparat.   Peste blatul bine insiropat se va intinde crema(eu mi-am pastrat putina si pentru ornat), adaugandu-se apoi al doilea blat pe care il insiropam cu restul de sirop.  Se va da la rece cam o ora ,dupa care se va scoate si se va portiona in functie de marimea si forma dorita.  

Mie mi-a iesit 15 amandine destul de maricele.   Peste fiecare amandina am turnat glazura ,pe care am preparat-o prin topirea la baie de aburi a unei ciocolate amarui cu 1/2 pachet de unt. Am bagat iar la rece pentru 15 minute prajiturelele pentru a se intari bine glazura.  La final am ornat fiecare prajiturica cu crema .  

Sper sa va fie pe plac!

TIPS-URI

1

La crema reteta este cu 150gr de zahar pudra ceea ce face ca, crema sa devina prea dulce ,asa ca este de preferat sa punem doar 100de grame. Pentru ornat se poate folosi frisca,dar eu am folosit crema cu care am umplut blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

iry-gabriela 1

11.08.2013, 16:03

diaconta,mai am 3 saptamani si gata....sincer abea astept ca tare este greu cu greutatea in fata,multumesc

iry-gabriela 1

11.08.2013, 16:03

Rocsi

iry-gabriela 1

11.08.2013, 16:04

Laura cred ca familia are mai mari pofte decat mine ,eu doar incerc sa le prepar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandina la pahar