este prajitura mea preferata inca din copilarie este o prajitura usoara si foarte foarte gustoasa si va invit si pe voi sa o incercati ca nu o sa va para rau reteta am gasito pe blogu Laurei Laurentiu si i multumesc
Mierea ,zaharul si margarina se pun la foc sa fiarba pana ce zaharul se topeste.
Luam de pe foc si lasam putin la racit dupa care adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, treptat,oul si cateva linguri de lapte. Ca sa se poata amesteca mai bine framantam un aluat mai elastic care se imparte in 4.
Coacem foile pe fundul tavii tapetata cu faina si ulei eu am pus hartie de copt pentru ca se desface super.
Impungeti foile cu furculita din loc in loc,foile se coc cam 5 minute fiecare, depinde de cuptor dar cam intre 5 si 7 minute pana se rumenesc.
Dupa ce le-am copt le-am lasat sa se raceasca si ne ocupam de crema.
Crema:
punem laptele cu mierea si zaharul la foc mic si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie si lasam putin sa fiarba pana se ingroasa bine luam de pe foc si lasam la racit
Cand a ajuns la temperatura camerei punem untul si vanilia si mixam bine pana devine o crema pufoasa.
Asamblarea:foaie (eu le-am stropit putin cu apa ca sa se imoaie mai bine ca am patit odata cu niste foi ca mi-au ramas tari) deci am pus foaie le-am stropit putin cu apa cu putin zahar si esenta de vanilie dar numai putin apoi am pus jumatate din crema alba ,foaie,apoi un strat de dulceata,eu am pus de capsuni; de obicei se pune o dulceata mai acrisoara cum ar fi de macese sau de caise eu nu am avut si a iesit super si asa, dupa care iar alta foaie si iar crema alba iar foaie si deasupra am pudrat cu zahar pudra
Se infoliaza si se lasa asa cateva ore bune sau pana a doua zi.