Am facut repede niste briose pentru seara asta. Cu un pahar cu lapte alaturi sunt minunate.
Am pus drojdia cu o lingura de zahar si apa calduta intr-o ceasca, am amestecat pana s-a dizolvat zaharul si am lasat 5 minute sa creasca.
Intre timp am batut ouale, apoi le-am amestecat cu maiaua.
Faina impreuna cu sarea si zaharul ramas le-am pus in vasul robotului si le-am mixat 15 secunde.
Am adaugat treptat ingredientele lichide, trecand la viteza 3 a robotului si am lasat sa mixeze inca 2-3 minute.
Acum amestecul e omogen si am adaugat in continuare untul si bucatelele de ciocolata. Am mai mixat inca 2 minute pana s-a incorporat bine si untul.
Am lasat aluatul la crescut cam 45 minute. Pentru ca aluatul e mai dens decat cel de chec am folosit o lingura pentru a umple formele de briose.
Am incalzit cuptorul si am pus briosele la copt pentru 12 minute, pana s-au rumenit.
Dupa ce s-au racit putin le-am scos din forme.
Au iesit foarte gustoase, pufoase si nu foarte dulci. Eu as mai adauga putin zahar compozitiei sau chiar l-as inlocui cu miere de albine data viitoare.