Prajitura Alba ca zapada

de BuniMaria in Prajituri, 28 Dec 2009 | 23164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foile:
  • 3 oua
  • 14 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 900 ml. lapte
  • 4 oua
  • 350 g. zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 4 linguri faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie( dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

               Se fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine aluatul. din care se coc 3-4 foi pe dosul tavii.

      crema: Se freaca ouale intregi cu zaharul ,se adauga faina ,budinca de vanilie, laptele incalzit si se fierb la foc mic ,mestecand mereu pana se ingroasa compozitia,apoi se lasala racit.

Se freaca jumatate pachet de unt cu zahar pudra -50 g si se amesteca cu crema racita. Se stoarce zeama de la o lamaie ,sau mai multa ,dupa gust,se pune crema intre foi, iar deasupra se presara zahar pudra.

se da la rece si se taie dupa o zi sau doua sub forma de romburi sau patrate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]