Prajitura Agapia

de adriana_bobu in Prajituri, 29 Noi 2010 | 45566 vizualizari

 

Este o prajitura de post pe care o am de la o maicuta de la manastirea Agapia.

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu stins cu lamaie
  • faina cat sa rezulte un aluat potrivit (cam 1/2 Kg)                                   
  • Pentru crema: 
  • 250 g zahar
  • 7 linguri faina 
  • 1 litru apa
  • 200 g margarina
  • esente: rom, vanilie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Agapia:

Se pregateste aluatul (amestecand apa cu uleiul, zaharul si pasta tomate, bicarbonatul si in final faina)care se imparte in 3 ,pentru cele 3 foi, care se vor coace pe dosul tavii de la aragaz. Aluatul se va intinde direct pe dosul tavii deoarece este fragil ....Timpul de coacere este de cca 10 min. Trebuie verificat sa nu se arda.

Lasam foile deoaparte si facem crema. Intr-o tigaie se ard pe foc cele 250 g zahar . In alta se face tot pe foc un cir din apa si faina care se amesteca pana se ingroasa si care se toarna imediat peste zaharul ars aflat pe foc. Vom amesteca bine si vom da deoparte compozitia sa se racoreasca dupa care vom adauga margarina ingloband-o in crema, apoi vom adauga esentele.

Crema se toarna fierbinte intre foi. Se pune peste prajitura o greutate pentru a se presa si se lasa cca 4-5 ore (eu o las de seara pana a doua zi dimineata) dupa care se taie in formele dorite. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Agapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Emib 1

07.12.2014, 23:39

Este o prajitura extraordinar de gustoasa.Eu am pus 10 linguri pline de faina. Crema a fost destul de moale cand am pus-o peste foi, dar tinuta la rece peste noapte a putut fi taiata. Multumim pt reteta, merita incercata.

dantes 1

15.03.2022, 08:15

Buna!

Anett 1

15.03.2022, 13:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec la microunde