Am vazut la Clementina o budinca delicioasa. I-am pus gand rau (budincii, nu Clementinei:) de cum am vazut-o fiindca ma treceau toate apele numai gandindu-ma cum as savura-o.
Cleme, iti multumesc mult pentru inspiratie. E grozav de buna! :-*
1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el sa nu dea in foc, insa nu invartim decat daca este absolut necesar. Din momentul in care incepe sa fiarba laptele il lasam pe foc 20 min, pana cand se umfla orezul bine. Scoatem cuisoarele si scortisoara.
2. Oprim focul, scoatem cuisoarele si scortisoara din orez, adaugam uleiul/untul si amestecam bine.
3. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
4. Separam albusurile de galbenusuri.
5. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar tos, pana cand cresc considerabil in volum (4-5 ori), iar spuma formata are culoare deschisa.
6. Albusurile le mixam spuma cu praful de sare pana cand se formeaza creste moi. Adaugam zaharul (100 g) si mixam pana cand spuma formata este densa, lucioasa si tare (ca la bezea).
7. Inglobam galbenusurile in orezul fiert.
8. Incorporam , cu o spatula 1/2 din albusurile batute in orez cu miscari usoare ca sa nu-si piada volumul.
9. Punem copozitia intr-o tava (24 cm diametru) cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute, sau pana cand observati ca se rumeneste deasupra.
10. Scoatem tava din cuptor si punem deasupra albusurile spuma ramase (eu am folosit un pos cu dui stelat).
11. Introducem din nou tava in cuptor pentru inca 10 minute si micsoram temperatura la 130 grade celsius.
12. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi o portionam.
La noi n-a apucat sa se raceasca decat 15 minute. :))
AICI gasiti reteta originala.
1
Ca le scoateti mai usor puneti cuisoarele si scortisoara intr-un tifon steril, legat precum un saculet.