Mi s-a parut interesanta reteta lui Gaby si azi m-am hotarat sa o fac.. e deliciosa!
Intr-un bol am batut albusurile spuma, apoi le-am lasat deoparte. In alt bol amestec galbenusurile cu sare, zahar pana devine omogen, am adaugat apa, uleiul si am amestecat bine.
Faina am amestecat-o cu praful de copt ai am adaugat-o si compozitie, cacaoa si jumatate din albusurile spuma. Dupa ce se omogenizeaza perfect am adaugat si restul de albusuri, dar am amestecat usor in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu putin ulei, am turnat compozitia si am dat la cuptor approx 40 minute. 400 g de frisca le-am mixat bine.
Intr-un vas am topit ciocolata cu 100 ml frisca lichida , le-am lasat la racit timp in care am diluat un plic de gelatina in putina apa calduta.
Cand acestea sunt la temperatura camerei le-am amestecat in care am adaugat esenta migdale si 60 % din cantitatea de frisca batuta. Am dat la frigider pentru 15 minute. Blatul l-am taiat in doua si l-am insiropat pe primul cu cola ( foarte buna idea lui gaby) am pus crema, celalalt blat insiropat si frisca ramasa deasupra. Am nivelat si am presarat fisticul macinat.
Am lasat-o la rece, apoi servita este deliciosa.