Prajitura A Femme (a la Gaby)

de ralu_ca in Prajituri, 10 Aug 2013 | 27323 vizualizari

 

Mi s-a parut interesanta reteta lui Gaby si azi m-am hotarat sa o fac.. e deliciosa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf sare
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata
  • un plic geletina
  • putina esenta de migdale
  • 50 g fistic prajit si macinat
  • 3 pahare coca-cola
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura A Femme (a la Gaby):

Intr-un bol am batut albusurile spuma, apoi le-am lasat deoparte. In alt bol amestec galbenusurile cu sare, zahar pana devine omogen, am adaugat apa, uleiul si am amestecat bine.

Faina am amestecat-o cu praful de copt ai am adaugat-o si compozitie, cacaoa si jumatate din albusurile spuma. Dupa ce se omogenizeaza perfect am adaugat si restul de albusuri, dar am amestecat usor in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu putin ulei, am turnat compozitia si am dat la cuptor approx 40 minute. 400 g de frisca le-am mixat bine.

Intr-un vas am topit ciocolata cu 100 ml frisca lichida , le-am lasat la racit timp in care am diluat un plic de gelatina in putina apa calduta.

Cand acestea sunt la temperatura camerei le-am amestecat in care am adaugat esenta migdale si 60 % din cantitatea de frisca batuta. Am dat la frigider pentru 15 minute. Blatul l-am taiat in doua si l-am insiropat pe primul cu cola ( foarte buna idea lui gaby) am pus crema, celalalt blat insiropat si frisca ramasa deasupra. Am nivelat si am presarat fisticul macinat.

Am lasat-o la rece, apoi servita este deliciosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura A Femme (a la Gaby)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )