Praitura cu caise

de dentistutza in Prajituri, 28 Iul 2011 | 20649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise coapte -jumatati
  • 4 oua
  • 1 cup zahar
  • 1 cup ulei
  • 2 cups faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • vanilie
  • 50 ml suc portocala/ lamaie-dk este necesar
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praitura cu caise:

Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se formeaza o spuma deschisa la culoare. Treptat, se inglobeaza uleiul mixand in continuare. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in dou trei reprize. Daca aluatul pare prea vartos se poate dilua cu putin suc.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cateva picaturi lamaie. Cele doua amestecuri se combina cu grija sa nu se lase albusurile.

Se unge forma de copt cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Se aseaza jumatatile de caisa cu scobitura in sus , pastrand directia in care se vor taia bucatile de prajitura.

Se coace la foc potrivit mai sus in cuptor ca sa nu se arda baza. Cand e gata se pudreaza cu zahar si se taie. Se serveste la temperatura camerei.

TIPS-URI

1

este la fel de buna si cu visine sau prune!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si mere caramelizate