Poulet à la provencale / Pui provencale

de Sylvia in Pui, 26 Apr 2010 | 6611 vizualizari

 

Este una din retetle clasice ale bucatariei franceze, plina de savoare si culoare. O gatesc adesea si mereu regasesc aceasi placere , aceleasi arome fine si culori intense si inteleg de ce este asa de cunoscuta in Franta.

 

INGREDIENTE

  • carne de pui ( orice aveti, pulpe,piept,aripi) eu am pus acum un pui intreg decupat,
  • un pahar de vin alb,
  • 4 rosii mari,
  • cateva frunze de dafin ,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • o mana de masline negre,
  • 2 cepe mici,
  • cateva linguri de faina alba,
  • sare,
  • piper  .. aici se termina reteta clasica,eu am adaugat de data asta un ardei capia rosu si
  • 2 linguri de vegeta mea naturala
  • un varf de cutit de ierburi de provence.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poulet à la provencale / Pui provencale:

 Preparare: se pregatesc bucatile de carne , se spala si se sterg si se tamponeaza bine cu faina. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin si apoi se scot. Se calesc apoi restul legumelor tocate bucati mai mari.

   Dupa aceasta operatiune se aseaza bucatile de pui intr-un vas ( se pot face atat in cuptor cat si pe aragaz eu prefer varianta de cutor asa ca am pus vasul roman la treaba ) . Peste bucatile de pui se toarna legumele calite, maslinele si vinul, se condimenteaza, se adauga dafinul  si sunt gata sa ia drumul spre cuptor .

 Am lasat vasul cu capac timp de 25 de minute si apoi inca 15 minute fara capac, intre timp am pregatit legumele la abur. Intre timp puiul era gata , aromat si rumenit .

  L-am servit cu legume fierte la abur si orez fiert, puteti sa il acompaniati de ce garnitura doriti. Este super aromat si gustos daca veti incerca reteta sigur o sa devina una din preferatele casei .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Poulet à la provencale / Pui provencale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

27.04.2010, 11:14

Fetelor va multumesc mult pentru aprecieri , ma bucur ca v-a placut reteta .

ionix 1

27.04.2010, 19:11

oui oui ouiiiiiiiiiii

Bunica 1

27.04.2010, 23:07

La favorite cu ea ca sa fiu sigura ca o gasesc repede.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pilaf de orez cu piept de pui si legume, delicios, ca la mama acasa!