usor de facut dar foarte gustoase!
Aluat:
Pentru decor:
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cateva minute cuun varf de cutit de sare, zaharul pudra, praful de portocala confiata si praful de cacao.
Adaugam pe rand ouale si continuam sa mixam.
Stingem bicarbonatul in laptele caldut si il adaugam peste restul ingredientelor deja mixate cateva minute bune.
Renuntam la mixer, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios (gras, datorita untului din compozitie).
Punem hartie de copt in tava si preincalzim cuptorul.
Rupem bucatele din aluat, formam potcoavele dupa marimea dorita si le aliniem frumos in tava, lasand ceva sparii intre ele pentru ca vor creste in timpul coacerii.
Dam tava la copt 15min. la temp. de 170 grade.
Le lasam la racit.
(Eu am pudrat o parte din ele si cu zahar pudra sa le servim imediat pentru ca urma sa le decorez abia a doua zi cu glazura si bombonele)
Ciocolata se topeste intr-o craticioara in frisca lichida.
Dam vasul deoparte, lasam sa se racoreasca glazura si decoram cu ea potcoavele dupa bunul plac.
Ka final presaram bombonele colorate si nuca de cocos.
Pofta buna!
1
A doua zi sunt mult mai bune, dispare gustul de bicarbonat si devin foarte fragede