Portofele cu telemea

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2009 | 17690 vizualizari

 

Simplu, gustos si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 400 gr telemea
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu telemea:

Se face un aluat din faina, 250 gr telemea rasa, 1 ou si 100 gr unt. Trebuie sa iasa un aluat elastic. Daca este cazul se pot adauga 1-2 linguri de lapte. Se framanta bine si se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde o foaie, se decupeaza forme rotunde. Se aseaza in mijloc putina telemea rasa, se inchide apasand bine marginile, care apoi se preseaza cu o furculita. Se ung cu un ou batut si se presara cu susan. Se coc 25 de minute, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

lyoanab 1

27.03.2013, 17:14

Arata foarte bine ...acum vreau sa le fac si eu ..canf sunt gata o sa va spun cum sunt.

lyoanab 1

28.03.2013, 11:52

Sunt foarte bune

DanaBuica 1

29.03.2013, 10:15

Sunt prajite sau sunt facute la cuptor?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida