Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor

de Sim0na in Porc, 25 Apr 2012 | 6419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne porc
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 2 linguri mustar clasic
  • ½ lingurita patrunjel uscat
  • ½ lingurita maghiran
  • ½ lingurita oregano
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • Ingrediente garnitura:
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 morcov mai mare
  • 3 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 cepe rosii
  • 5 linguri ulei masline
  • 8 linguri apa
  • 1 lingura delikat
  • 1 lingurita rozmarin macinat (n`am avut altfel)
  • cca 50 g parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor:

Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se prajeasca la foc mic pana se inmoaie carnea.

Intr-un castron am amestecat ulei de masline, mustarul, mierea, sarea, piperul si condimentele.
Cand carnea este frageda am adaugat amestecul de mirodenii si am mai lasat 5 min sa se amestece aromele.

Am curatat cartofii, morcovul, ceapa. Carofii i`am taiat felii mai groase, morcovul rondele, ceapa solzisori. Am pus in tava ulei, unt si apa.Cartofii si morcovii i`am condimentat cu delikat, piper, rozmarin, usturoi pisat. Am pus toate legumele in tava, am acoperit cu folie de aluminiu si am lasat sa se coaca la 200°C timp de 30 minute. Apoi am scos folia si am mai lasat 10 min, pana s`au rumenit cartofii.

Am servit cu o salata de castraveti murati, iar cartofii i-am presarat cu parmezan!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi gratinati cu muschiulet de porc la cuptor in vas roman