Porc cu sos gorgonzola si nuci

de papabundetot in Porc, 5 Oct 2013 | 4688 vizualizari

 

Daca e weekend,inseamna ca gatim! Am gandit de ceva vreme acest preparat si pana la urma sunt bucuroasa ca a iesit exact asa cum mi-l imaginasem eu.Desi am mai spus, simt nevoia sa repet,spunand ca mancarurile cu gust comun sau obisnuit cu siguranta nu sunt pentru mine si desi nu sunt bucatar de profesie imi place sa experimentez arome noi,in combinatii create pe loc de mine.Partea buna e ca pana acum toate combinatiile facute au fost apreciate si laudate.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru friptura:

  • 6 felii pulpa de porc
  • 2 cepe mici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 1 lingurita chimen
  • 1 ardei iute
  • sos soia,
  • apa de flori de portocal
  • otet balsamic,
  • vin alb ulei de masline,
  • curry

Am folosit pentru orez:

  • o cana orez basmati
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • o lingura curry
  • 5 cuisoare
  • o conserva de fasole rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu sos gorgonzola si nuci:

Friptura,am pus-o la marinat in sos soia,apa de flori de portocal,50 ml vin alb,curry si am lasat-o cam 20 minute.In blender am tocat ceapa,usturoiul,ardeiul iute,coriandrul,chimenul,amestecate cu marinata in care a stat carnea.Am format astfel un sos pe care l-am pus in tava peste carne,dand apoi totul la cuptor pentru 45-50 minute,pana carnea s-a patruns bine si s-a inmuiat.

Orezul cu fasole rosie: Am tocat o ceapa,usturoiul si le-am pus intr-o tigaie mai adanca la foc impreuna cu cuisoarele,le-am lasat pana ceapa a devenit usor aurie,am adaugat apoi o lingurita de curry si o cana de orez basmati,2 cani supa de pui si am lasat orezul sa fiarba pana a absorbit toata supa.La sfarsit am adaugat fasolea din conserva,(scursa si spalata) ,am amestecat si am stins focul.

Sos gorgonzola cu nuci: Intr-o tigaie am pus putin ulei,2 catei de usturoi zdrobiti marunt ,dupa ce usturoiul s-a calit putin am adaugat 50-60 gr branza gorgonzola taiata cubulete (ca sa se topeasca mai usor),apoi 200 ml smantana de gatit si o mana de nuci.Am lasat totul la foc pana cand branza s-a omogenizat cu smantana,am adaugat o mana de coriandru verde tocat marunt si am stins focul.

Am servit orezul cu fasole rosie alaturi de friptura de porc si sos gorgonzola cu nuci.O bunatate si o varietate de arome,toate pe gustul meu.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu sos gorgonzola si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc si cartofi la cuptor, deliciu culinar pentru o cina de neuitat in familie