Porc cu lămâie

de ionix in Porc, 20 Noi 2010 | 7493 vizualizari

 

a fost pe placul sotului... a spus ca lamaia i-a dat o aroma deosebita :p

 

INGREDIENTE

  • circa 700-800 g ceafa de porc
  • doua bete de cimbru
  • o ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 6-7 cartofi
  • 200 ml apa
  • sare, piper
  • o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu lămâie:

Carnea se spala bine si se taie felii mai groase. O asezam intr-un vas yena, piperam si punem sare. Ceapa taiata julien si usturoiul taiat feliute le punem peste carne.

Cartofii se curata si se taie in bucati mai mari, sa fie cam de aceeasi dimensiune, si se aseaza pe langa carne. Se pune sare si piper. 

Amestecam apa cu zeama de la lamaie si turnam peste carne iar deasupra punem betele de cimbru.

Se da la cuptor la foc mic pana cand carnea se patrunde. Dupa aceea dam la foc mediu pana se rumeneste carnea frumos. Inainte de 5 minute de a scoate carnea din cuptor, punem coaja de lamaie si dam iar la cuptor.

Se serveste calda alaturi de mamaliguta si mujdei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

ionix 1

21.11.2010, 20:49

va multumesc pt apreieri...

MotanLaOale 1

22.11.2010, 11:45

hop si eu sper ca nu prea tarziu sunt barbat nu?

ionix 1

22.11.2010, 22:16

@MotanLaOale... barbatii au prioritate la porc mersic pt furci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez Jasmine cu sos picant