A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut asa o mancarica si parca imi era dor de niste arome asiatice.Iubesc genul asta de mancare,intai de toate ca e o foarte buna varianta pentru mine,seara dupa o zi de munca,e un fel de mancare rapid,care nu necesita foarte mare indemanare si la final rezultatul este mereu spectaculos. :) De cand am schimbat orasul meu de suflet Timisoara cu capitala Romaniei,Bucuresti tot am incercat sa gasesc un loc cu mancare chinezeasca care macar sa se apropie daca nu chiar sa fie la fel cu ce gaseam eu in Timisoara,am obosit sa mai caut si am inceput sa imi fac eu acasa preparate asemanatoare insa muult mai gustoase decat ce am mancat in diversele restaurante in care am fost :) Cu siguranta sunt locatii deosebite si aici,insa,ori nu sunt pe gustul meu,ori eu nu am stiut unde anume sa caut :)
Muschiul de porc l-am taiat cubulete si l-am marinat 35-40 min in sos soia,crema de otet balsamic,curry.Usturoiul l-am tocat fin,morcovul l-am taiat fasii,ciupercile le-am taiat felii nu foarte subtiri.
Intr-un wok am pus o lingura de ulei de rapita,am adaugat usturoiul,apoi morcovul si le-am lasat la foc 1-2 minute,apoi am adaugat carnea cu tot cu marinata in care a stat,arediul iute,ciupercile si am lasat totul la foc.Cand carnea s-a patruns am adaugat bambusul,chutney-ul de mango si am amestecat pana s-a omogenizat totul.Am mai adaugat un strop de apa si am lasat totul la foc sa se patrunda bine toate ingredientele. La sfarsit am pus intr-un castronel 2 lingurite amidon,putina apa cat sa acopere amidonul,dar nu de tot,am amestecat totul bine si apoi am rasturnat amidonul in wok,imediat sosul meu a inceput sa se ingroase si am stins focul.
Am adaugat deasupra o mana de muguri de pin.
Am servit porcul cu bambus alaturi de o garnitura de orez basmati cu seminte de in.
Pofta mare!